Erişilebilirlik

Hırvatistan'da kaçırılan Türk vatandaşı için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi


Bakanlık Muhammed Çolak için devreye girdi.
Bakanlık Muhammed Çolak için devreye girdi.

Hırvatistan’da kaçırıldığı bildirilen Türk vatandaşı için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Yapılan açıklamada, fidye için kaçırıldığı söylenen Muhammed Çolak için Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla irtibata geçildiği duyuruldu.

Muhammed Çolak isimli Türk vatandaşının Hırvatistan’da fidye için kaçırıldığı belirtildi. Olayın Türk makamlarına haber verilmesinin ardından bakanlık devreye girdi. Konuya ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi'nin X sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Muhammed Çolak adlı vatandaşımızın Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye karşılığında kaçırıldığına dair Bakanlığımıza dün sabah gelen bilgiler üzerine vakit kaybedilmeksizin Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla temas edilmiştir. Konu yakından takip edilmekte olup gelişmelerle ilgili vatandaşımızın ailesi düzenli biçimde bilgilendirilmektedir" denildi.

Bir süre önce sosyal medyaya da yansıya haberlerde Çolak’ın bölgedeki bir çete tarafından kaçırıldığı ve ölümle tehdit edildiği iddia edilmişti.

Forum

STÜDYO VOA

Philadelphia’da beklenen buluşma: “Harris ve Trump ilk kez karşı karşıya geliyor” - 9 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG