Erişilebilirlik

Gazze’de çocuk felci aşısı kampanyası öncesi İsrail’in hava saldırılarında en az 49 kişi öldü


31 Ağustos 2024'te bir hemşire Gazze'deki Nasır Hastanesi'nde Filistinli bir bebeğe çocuk felci aşısı damlattı
31 Ağustos 2024'te bir hemşire Gazze'deki Nasır Hastanesi'nde Filistinli bir bebeğe çocuk felci aşısı damlattı

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerinde Cumartesi günü düzenlediği hava saldırılarında en az 49 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bölgede kitlesel çocuk felci aşılama kampanyası öncesinde şiddetli çatışmalar sürüyor.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de yaklaşık 640 bin çocuğu çocuk felcine karşı aşılamaya hazırlanıyor. Aşılama kampanyası, her iki tarafın da kabul ettiği, İsrail güçleri ile Hamas arasındaki çatışmalarda günlük sekiz saatlik aralara bağlı olarak uygulanabilecek.

Gazze Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu El Riş ise, kampanyanın başarısının ancak tam bir ateşkesle sağlanabileceğini belirterek, uluslararası toplumdan şiddetin sona ermesi için çaba göstermesini istedi.

Gazze'deki çeşitli İsrail hava saldırılarında 30'dan fazla kişi öldü.

Gazze Şeridi’ndeki sekiz kamptan biri olan Nuseyrat mülteci kampındaki sağlık görevlileri, başka saldırılarda aynı aileden dokuz kişi dahil en az 19 kişinin daha öldüğünü bildirdi.

Ayrıca, Gazze Şehri'nin Zeytun semtinde ve Mısır'la Refah sınırına yakın bir yerde çatışmalar bildirildi.

İsrail ordusu, militanları hedef aldığını ve Gazze Şehri ile Refah'taki Tel El Sultan'da askeri altyapıya zarar verdiğini söyledi.

Hamas militanları, 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenledikleri ve savaşı başlatan saldırıda yaklaşık 1200 kişiyi öldürdü, 250 kişiyi de rehin aldı.

İsrail, Hamas yönetimindeki Gazze'ye hava ve kara saldırısıyla karşılık verdi. Gazze sağlık yetkilileri, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 bin 600'den fazla kişinin öldürüldüğünü söylüyor. İsrail, ölenlerin çoğunun savaşçı olduğu iddiasında.

Birleşmiş Milletler'e göre, Gazze'deki 2,3 milyon nüfusun yaklaşık dörtte üçü yerinden edilmiş durumda ve nüfusun neredeyse tamamı kıtlık riski altında.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG