Erişilebilirlik

Fıstık Mitingi'ne katılan CHP lideri Özel'den iktidara eleştiri: “Artık bu hükümetin ülkeye verecek hiç bir şeyi yoktur”


Gaziantep Fıstık Mitingi - CHP leader at meeting in Gaziantep
Gaziantep Fıstık Mitingi - CHP leader at meeting in Gaziantep

Fıstık üreticilerinin sorunlarını gündeme taşımak için Gaziantep’te düzenlenen Fıstık Mitingi’ne katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Fıstık üreticisinin cebine göz dikenler var. Geçen sene 115 lira olan fıstık bu sene neden 90 lira? Artık bu hükümetin bu ülkeye verecek hiç bir şeyi yoktur” dedi.

Hasat mevsimindeki Antep fıstığı üreticilerinin düşük fiyatlardan dolayı gerçekleştirdiği traktörlü eylem sonrası çiftçinin sorunlarını gündeme taşımak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te ‘Fıstık Mitingi’ düzenledi.

Mitinge katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekmek için iktidar partisinin politikalarını işaret etti.

Fıstık Mitingi'ne katılan CHP lideri Özel'den iktidara eleştiri: “Artık bu hükümetin ülkeye verecek hiç bir şeyi yoktur”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00


İstasyon Meydanı’ndaki mitinge katılan CHP Genel Başkanı Özel, Antep fıstığına katma değer kazandırmak, fıstığın ihracatını arttırmak gerektiğini söyledi. Tarımın Türkiye'de “stratejik ve bir o kadar da hayati” bir sektör olduğunu belirten Özel, toprağın “vatan, tarım, ekmek” olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özel yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçinin çok zor durumda olduğuna dikkat çekerek, “Bu kadar emeğin bu kadar masrafın sonunda çiftçi rahat bir nefes almak istiyor. Bugün fıstık üreticisinin nefesini kesenler var, fıstık üreticisinin cebine göz dikenler var. Bütün masraflar iki katına çıkmışken Gaziantep’in geçiminin ana maddesi olan fıstığın fiyatı geçen sene 115 lira da bu sene neden 90 lira? Bu akılla vicdanla izah edilebilir mi?” diye konuştu.

24 Ağustos 2024 - Ana muhalefet partisi CHP'nin Gaziantep'te düzenlediği Fıstık Mitingi'ne binlerce kişi katıldı
24 Ağustos 2024 - Ana muhalefet partisi CHP'nin Gaziantep'te düzenlediği Fıstık Mitingi'ne binlerce kişi katıldı


Erdoğan ve Bahçeli’ye ‘beka sorunu’ göndermesi

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan CHP Lideri Özel, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Tayyip bey, Devlet bey! Her fırsatta bir beka sorunu icad etmeye çalışıyorsunuz ya, siz gelmeden önce kendi kendine yetebilen bir ülke bugün buğdayı bile ithal ediyorsa, bugün fıstık üreticisi borçlarını ödeyemiyorsa, bu siyasi değil vicdani bir tepkidir. Sesinizi duyuracağım ama bu defa sesinizi bu iktidara ve onun küçük ortağına değil, sesinizi bütün Türkiye’ye duyuracağız. Çünkü artık bu hükümetin bu ülkeye verecek hiç bir şeyi yoktur. Buradan Erdoğan ve Bahçeli’yi uyarıyorum. Sahte gündemlerinizin peşine takılıp Antep fıstığı üreticilerini yalnız bırakmayacağım. Emekçiyi sömürenlerle gidecek yolumuz, konuşacak konumuz, bir anayasa gündemimiz yok” ifadelerini kullandı.

“Çiftçi zor durumda, bu ülkede sistemin değişmesi lazım”

Miting sonrası VOA Türkçe’ye konuşan fıstık üreticisi Ali Sayar, çiftçi olarak çok zor durumda olduklarına dikkat çekerek, “Üretici olarak şu anda zarardayız, mazot alamıyoruz, tarlamızı sürdüremiyoruz, gübre alamıyoruz. Emeğimizi de 3-5 tane tüccarın eline veriyorlar bu ülkeyi berbat ediyorlar. Biz şu an para kazanamıyoruz, çiftçimiz çok yorgun, çok ezgin’’ ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ekonomik nedenlerden dolayı çok perişan olduğunu ifade eden fıstık üreticisi Ali Sular ise, “Ev kiraları almış başını gidiyor, asgari ücret çok düşük, paranın bir değeri kalmadı. Bu ülkeyi yandaşlara peşkeş çektiler. Bu sistemin artık değişmesi lazım” diye konuştu.

Forum

STÜDYO VOA

Türkiye İsrail tarafından öldürülen Ayşenur’u BM gündemine getirdi – 12 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG