Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington Ziyareti

Beyaz Saray’daki Trump-Erdoğan görüşmesinden Rus hava savunma sistemi S-400 krizi konusunda şimdilik çözüm çıkmadı. Trump “S-400 alımı bizim için çok ciddi zorluk yaratıyor” mesajını verdi. Beyaz Saray "Diğer alanlarda ilerleme için S-400’e ilişkin konuların çözülmesi hayati önem taşıyor” dedi

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Erdoğan-Trump görüşmesine katılan senatörlerin adları şöyle sıralandı. Lindsey Graham, Jim Risch, Ted Cruz, Joni Ernst, Rick Scott.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti, Trump yönetimi ile Beyaz Saray'daki çalışma yemeğinde biraraya geldi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Chris Murphy, Başkan Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başbaşa görüşmesi sonrası senatörlerle Beyaz Saray biraraya gelmesini yorumladı.

Murphy Twitter’da, “Açık konuşalım, Trump’ın Cumhuriyetçi senatörleri Erdoğan’la tanışmaları için davet etmesinin sebebi, kendisi sert davranmadan “Bakın Erdoğan’a karşı serttim” mesajını vermek. Yani Erdoğan bir süre hafif eleştirilere katlanacak sonra da Trump’tan ne istiyorsa almaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

ABD Senatosu'na sunulan Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarısının mimarlarından Demokrat Chris Van Hollen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyaretine tepkisini sürdürüyor.

Van Hollen Twitter’dan, “Erdoğan son defa Washington’a geldiğinde korumaları barışçı protestocuları dövmüştü. Trump hiçbir şey yapmadı ama Kongre harekete geçti. (Erdoğan’ın) korumalarına silah satışını yasakladık. Erdoğan şimdi de Kürt müttefiklerimize saldırdı ve Trump yine onu sorumlu tutmayı reddediyor. Kongre harekete geçmeli” mesajını paylaştı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG