Erişilebilirlik

Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Lahey Adalet Divanı'na müracaat edileceğini söyledi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Şeria’da öldürülen ABD-Türkiye çifte vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili, “Ayşenur Ezgi kızımızın kanının yerde kalmaması için her türlü hukuki adımı atacak ve İsrail devleti ile mücadelemizi şüphesiz en üst düzeyde, Lahey Adalet Divanı'na da müracaatla devam ettireceğiz” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesine başsağlığı dileyerek, “Kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden 41 bin insanı katleden soykırımcı İsrail yönetimi, işlediği suçların hesabını kesinlikle verecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Ayşenur Ezgi Eygi’nin Batı Şeria’da öldürüldüğü haberinin ardından X hesabından, "Türkiye olarak, İsrail’in neredeyse 1 yıldır devam eden, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 41 bin insanı katlettiği bu işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz" diye yazmıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün, Eygi'nin annesi Rabia Birden Eygi ile telefonda görüşerek taziyelerini iletmişti.

“İslam İşbirliği Teşkilatı liderler seviyesinde toplanmalı”

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarında İsrail’in Harem-i Şerif'e yönelik baskılarının arttığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Harem-i Şerif'e yönelik Siyonistlerin tacizleri ve baskınları artmaktadır. Bunların hepsini yakından takip ediyoruz. Daha önce de söyledim, bugün tekrar vurgulamak istiyorum. Merhum Nuri Pakdil'in ifadesiyle yüreğimizin yarısı Mekke'dir, geri kalanı da Medine'dir, üstünde de bir tül gibi Kudüs vardır. Bunun için her fırsatta 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyoruz. Görevi Kudüs davasına sahip çıkmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın günden güne pervasızlaşan bu saldırılara bigane kalması düşünülemez. Teşkilatın, daha fazla vakit kaybetmeden liderler seviyesinde toplanması ve İslam dünyasının kararlı tutumunu ortaya koyması aciliyet arz ediyor. Bununla ilgili temaslarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz."

İslam İşbirliği Teşkilatı'nda, Türkiye'nin de aralarında olduğu 57 Müslüman üye ülke bulunuyor.

Forum

STÜDYO VOA

Trump’a ikinci suikast girişimi – 16 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG