Erişilebilirlik

Dell Rusya'daki Faaliyetlerini Sona Erdirdi


Amerikalı bilgisayar şirketi Dell Technologies, bu ayın başında Rusya’daki ofislerini kapattıktan sonra bu ülkedeki tüm operasyonlarını sonlandırdığını açıklayarak, Moskova'nın geniş çaplı Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'dan ayrılan en son Batılı şirket oldu.

Dell, Rusya'da önemli bir sunucu tedarikçisi.

Şirket, bir sonraki hamlesini belirlemek için durumu izlemek üzere Ukrayna ve Rusya'daki satışları Şubat ayında askıya almıştı.

Dell sözcüsü Mike Siemienas Reuters'e verdiği demeçte, "Şubat ayında, halihazırda ambargo uygulanan Kırım'a ek olarak Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ürün satmama, servis yapmama veya desteklememe kararı aldık" dedi.

Devlet haber ajansı TASS, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Vasili Shpak’ın, "Gelişmeleri izliyoruz" dediğini aktardı.

Shpak, "Verilerimize göre, Dell'in St. Petersburg ve Moskova'daki AR-GE merkezi uzmanlarının ve destek mühendislerinin büyük çoğunluğu Rus üreticilerden rekabetçi ücretlerle iş teklifleri aldı" diye ekledi.

Yüzlerce Batılı şirket, Batı'nın sebepsiz olarak nitelediği Ukrayna'daki savaş nedeniyle Moskova'ya bir dizi yaptırım açıklamasının ardından, Rusya'daki operasyonlarını sonlandırdıklarını veya askıya aldıklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG