Erişilebilirlik

CNN Beyaz Saray muhabirlerinin Biden ve Trump'ı tartışma salonunda izlemesine izin vermedi


Büyük haber kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Beyaz Saray ekibi, haberleri ortak havuzda topluyor. Ancak bu ekip, CNN'in engeline takıldı.
Büyük haber kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Beyaz Saray ekibi, haberleri ortak havuzda topluyor. Ancak bu ekip, CNN'in engeline takıldı.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği, görevdeki Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasındaki ilk başkanlık tartışması sırasında, Beyaz Saray muhabirlerinin stüdyoya girmesi taleplerini, yayıncı kuruluş CNN'in reddettiğini açıkladı.

Büyük haber kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Beyaz Saray ekibi, haberleri ortak havuzda topluyor. ABD kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Başkan'a yurtdışı ve yurtiçi gezilerinde eşlik ediyorlar ve normalde Başkan'ın konuşma yaptığı ya da kamuoyu önüne çıktığı her etkinliğe girebiliyorlar.

ABD'deki bir etkinliğe erişimlerinin engellenmesi son derece nadir görülen bir durum.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanı Kelly O'Donnell yaptığı açıklamada, "WHCA, CNN'in Beyaz Saray haber havuzu ekibini stüdyoya dahil etmek için defalarca yaptığımız talepleri reddetmesinden derin endişe duyuyor" dedi.

O'Donnell yazılı açıklamada, "Bu muhabirler, mikrofonlar ve kameralar kapalıyken ne söylendiğini ve ne yapıldığını görmek ve 'bir haber etkinliği olarak tartışma programının prodüksiyonundan ayrı' görevlerle bağımsız gözlem sağlamak için oradalar" ifadelerini kullandı.

O'Donnell, hem Biden hem de Trump kampanyalarının WHCA'nın talebini kabul ettiğini söyledi.

CNN, sadece bir Beyaz Saray muhabirinin reklam arasında "ortamı kısaca gözlemlemek" için stüdyoya girmesine izin vermeyi kabul etti.
Kanal ayrıca diğer kanallardan fotoğrafçıların stüdyo içinde adayları görüntülemesine izin verecek ve diğer kanallara televizyon yayınını sağlıyor.

CNN, ilk karşılaşma için iki reklam arası ve adaylara konuşmak için tanınan zamanlar, mikrofonların sesinin kapatılması gibi pek çok kural koydu. Kanal yorum talebine yanıt vermedi.

O'Donnell, Eylül ayında yapılacak bir sonraki Biden-Trump karşılaşmasına atıfta bulunarak, "Gelecekteki tartışmalar için emsal önemli" dedi.

Forum

XS
SM
MD
LG