Erişilebilirlik

Cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkan 2 yaşındaki bebek entübe edildi


Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki bir bebeğin cinsel istismara maruz kaldığı ve dövüldüğü ortaya çıktıktan sonra bebeğin bugün entübe edildiği açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bugün önce bebeğin hayatını kaybettiğini bildirdi, ancak daha sonra açıklama güncellenerek bebeğin entübe durumda olduğu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2 yaşındaki bebeğin entübe durumda bulunduğu, kardeşinin ise devlet korumasına alındığını bildirildi. Bakanlığın dava sürecine de müdahil olacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 yaşındaki bebeğin hayatını kaybettiği yönünde sosyal medya hesabından daha önce yaptığı açıklamayı ise kaldırdı.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün de, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bebeğin hayatını kaybettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Hastane yönetiminden ve soruşturma makamından aldığımız bilgi evladımızın tedavisine devam edildiği yönündedir” diye yazdı.

"Raporlar, 2 yaşındaki yavrumuza bir cinsel istismar vakasının ortaya çıktığını gösteriyor"

Tekirdağ Barosu Başkanı Gürcün, dün yaptığı açıklamada ise 8 Eylül’de ortaya çıkan olayın 5 Eylül’de yaşandığını belirterek, çocuğun durumunun ağırlaşması üzerine annenin çocuğu hastaneye götürdüğünü ve çıkan bulgular doğrultusunda olayın savcılığa intikal ettiğini ifade etti.

Üç tutuklu bulunduğunu, bunlardan birinin anne, diğer ikisinin de suça sürüklenen çocuk olarak nitelendirilen 18 yaşındaki şüpheliler olduğunu söyleyen Tekirdağ Barosu Başkanı, “Dosyada bulunan adli tıp kurumunun kati raporlarından edindiğimiz bilgi, ne yazık ki 2 yaşındaki yavrumuza bir cinsel istismar vakasının ortaya çıktığını gösteriyor. Bu anlamda çok üzgünüz” dedi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın ayrıntılı bir soruşturma yürüttüğünü belirten Egemen Gürcün, “Cinsel istismarın ortaya çıktığına delalet edecek deliller annenin eline geçmesine rağmen anne bunları ilgili makamlara bildirmeyerek bu suçun ortaya çıkmasını gizlemiştir, bu nedenle anne tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı. Gürcün, şüpheli iki suça sürüklenen çocuğun cinsel istismar vakasıyla ilgili derinleşen bir şüphe olduğunu ve bu yönde ifadeler alındığını kaydetti.

Bu arada olayla ilgili şüpheli tutuklu sayısı bugün 5’e yükseldi. Türk basınında yer alan haberlerde tutuklular arasında anne, üvey baba ve iki komşu çocuğunun olduğu bildiriliyor.

Forum

STÜDYO VOA

Blinken barış görüşmeleri için Kahire’ye gidiyor – 17 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG