Erişilebilirlik

CENTCOM: “Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte düzenlenen operasyonda IŞİD’in bir lideri yakalandı”


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte düzenlenen operasyonda IŞİD liderlerinden Halid Ahmed El Dandal’ın yakalandığını açıkladı. (FOTO-ARŞİV)
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte düzenlenen operasyonda IŞİD liderlerinden Halid Ahmed El Dandal’ın yakalandığını açıkladı. (FOTO-ARŞİV)

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte düzenlenen operasyonda IŞİD liderlerinden Halid Ahmed El Dandal’ın yakalandığını açıkladı.

ABD’nin Ortadoğu’daki birliklerinden sorumlu olan CENTCOM sosyal medya platform X’ten paylaştığı açıklamada, yakalanan IŞİD liderinin Suriye’deki Rakka Gözaltı Tesisi’nden kaçtıktan sonra IŞİD savaşçılarına yardım ettiğinin değerlendirildiğini belirtti.

Açıklamaya göre IŞİD lideri, 1 Eylül sabahı erken saatlerde CENTCOM güçleri ve bünyesinde YPG’yi de barındıran Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte düzenlenen operasyonda yakalandı.

CENTCOM’un açıklamasında 29 Ağustos’ta ikisi Rus, ikisi Afgan ve biri Libyalı olmak üzere gözaltında olan beş IŞİD savaşçısının Rakka Gözaltı Tesisi’nden kaçtığı belirtildi.

Açıklamaya göre bunların ikisi Suriye Demokratik Güçleri tarafından yakalandı. Diğer üç firari IŞİD’linin yakalanmasına yönelik çabaların ise devam ettiği belirtildi.

“IŞİD’in ana hedefi gözaltında tutulan savaşçıların serbest kalmasını ve IŞİD’in yeniden canlanmasını sağlamak. CENTCOM güçleri SDG ile eşgüdüm içinde gelecekte olası firar tehditlerinin etkisini azaltmaya ve IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılmasını sağlamaya devam edecek” denildi.

CENTCOM’a göre Suriye’de 9 binden fazla IŞİD’li kontrolü SDG tarafından sağlanan 20’yi aşkın gözaltı tesisinde kalıyor.

CENTCOM Komutanı Orgeneral Erik Kurilla, IŞİD savaşçılarının kaçması halinde bunun hem bölge hem de bölge ötesinde büyük bir tehlike yaratacağını vurguladı.

Açıklamada CENTCOM’un “IŞİD’in kalıcı yenilgiye uğratılması ve bölgesel istikrarın teşvik edilmesi için ABD’nin SDG’li ortaklarını desteklemeye yönelik kararlılığının” da altı çizildi.

Forum

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG