Erişilebilirlik

Brezilya'da yolcu uçağı düştü: Tüm yolcular ve mürettebat hayatını kaybetti


Brezilya'nın Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun ana uluslararası havalimanına gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, Sao Paulo'nun yaklaşık 80 kilometre kuzeybatısındaki Vinhedo kasabasında düştü.
Brezilya'nın Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun ana uluslararası havalimanına gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, Sao Paulo'nun yaklaşık 80 kilometre kuzeybatısındaki Vinhedo kasabasında düştü.

Brezilya'nın Sao Paulo kenti yakınlarında Cuma günü 62 kişiyi taşıyan bölgesel bir turboprop uçak düştü.

Kazanın yaşandığı bölgeye yakın yerel yetkililer uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ATR yapımı olduğu anlaşılan uçağın kontrolden çıkarak evlerin yakınındaki bir ağaçlık alanın arkasına düştüğü ve ardından büyük bir siyah duman bulutunun yükseldiği görüldü.

Vinhedo kasabası yakınlarındaki Valinhos belediyesi yetkilileri, olaydan kurtulan olmadığını, bölgedeki bir sitede yalnızca bir evin hasar gördüğünü, site sakinlerinden ise kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, kazadan kısa bir süre sonra düzenlenen bir etkinlikte "Kötü haberi veren kişi olmak zorundayım" dedi ve kaza kurbanları için bir dakikalık saygı duruşu bulunuldu.

Voepass Havayolu şirketi, Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun ana uluslararası havalimanına gitmek üzere havalanan uçağın, Sao Paulo'nun yaklaşık 80 kilometre kuzeybatısındaki Vinhedo kasabasında düştüğünü bildirdi.

Havayolu şirketi, PS-VPB olarak kayıtlı uçağın düşme nedenine ilişkin daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Sao Paulo eyaleti itfaiye yetkilileri, kazanın meydana gelmesinden sadece birkaç dakika sonra olay yerine yedi ekip gönderildiğini duyurdu.

Uçak, FlightRadar24 uçuş takip sistemi tarafından ATR 72-500 turboprop olarak listelendi. ATR’ın sahipleri, Airbus ve İtalyan havacılık grubu Leonardo şirketleri.

ATR Reuters haber ajansının yorum talebine yanıt vermedi.

Forum

STÜDYO VOA

Philadelphia’da beklenen buluşma: “Harris ve Trump ilk kez karşı karşıya geliyor” - 9 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG