Erişilebilirlik

ABD Başkanı Biden, Haniye'nin öldürülmesinin ateşkese "faydası olmayacağını" söyledi


ABD Başkanı Joe Biden kısa bir süre önce İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Beyaz Saray'da ağırlamıştı
ABD Başkanı Joe Biden kısa bir süre önce İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Beyaz Saray'da ağırlamıştı

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas siyasi kanadı lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü savaşta ateşkese ulaşmaya yardımcı olmayacağını söyledi.

Gazeteciler ABD Başkanı Biden’a Haniye’nin öldürülmesinin ateşkes sürecine etkisini sordular. ABD Başkanı bu soruya karşılık gazetecilere, “Faydası yok” yanıtını verdi.

Biden ayrıca gazetecilere, Perşembe günü İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla bir telefon görüşmesi yaptığını da söyledi.

Netanyahu hükümeti İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesiyle ilgili sorumluluğu üstlenmedi.

Ancak İsrail son dönemde Hamas ve Lübnan merkezli Hizbullah dahil olmak üzere İran bağlantılı gruplara ağır darbeler indirdiğini ve herhangi bir saldırıya güçlü bir şekilde karşılık vereceğini belirtti.

Hamas'ın siyasi kanadı lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da kaldığı konut hedef alınarak öldürülmesi sonrası bölgede tansiyonun daha da artmasından endişe ediliyor.

ABD yönetimi olayın ardından yaptığı açıklamalarda, bölgede daha geniş çaplı bir savaşın kaçınılmaz olmadığını dile getirerek diplomasi yoluyla sorunların çözülmesi ve İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanması gerekliliğine vurgu yaptı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG