Erişilebilirlik

Beyaz Saray’dan Elon Musk’a Dr. Fauci Tepkisi


Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD’li milyarder işadamı ve Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın Başkan Joe Biden’ın danışmanı ve ABD’nin salgın hastalıklar konusundaki en üst düzey ismi olan Dr. Anthony Fauci hakkında yaptığı yorumları kınadı. Jean-Pierre, Musk’ın yorumlarını tehlikeli ve mide bulandırıcı olarak yorumladı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü, Dr. Fauci’nin Corona virüsü salgını sırasındaki çabalarını ve çalışmalarını övdü; Musk’ın Fauci’yle ilgili yorumları hakkında “Gerçeklikten uzak ve mide bulandırıcı yorumlar. Bunu söylemeye devam edeceğiz ve bu konuda son derece net olacağız” ifadelerini kullandı.

Twitter’ı satın almasıyla dünya gündeminde en çok konuşulan kişiler arasına giren Musk, hafta sonu paylaştığı bir mesajda Dr. Fauci ve Biden’la dalga geçmişti.

Fauci ve Biden’ı ortaçağ döneminde gibi gösteren bir fotoğrafta Fauci’nin Biden’a “Sadece bir kapanma daha, kralım” yazıyor.

Musk bu Twitter mesajının sosyal medyada defalarca paylaşılması ve konuşulmasının ardından da “Doğrular yankılanıyor’’ ve ‘’Kovuşturma/Fauci” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Aralık ayında emekli olmayı planladığını söyleyen Fauci, HIV/AIDS'ten kuş gribi ve Ebola'ya kadar sağlık krizleri etrafındaki çetrefilli sorularla uğraştı.

Deneyimli immünolog, Cumhuriyetçi Ronald Reagan'dan başlayarak yedi ABD başkanına danışmanlık yaptı ve 50 yılı aşkın bir süredir kamu hizmetinde.

Ancak Fauci’yi son yıllarda gündemde tutan, COVID-19 pandemisiyle mücadelesi ve Beyaz Saray kürsüsünden yaptığı açık sözlü değerlendirmeleriydi.

Fauci salgın döneminde aşılama, sosyal mesafe ve maskeleme gibi önlemlere itiraz eden çeşitli muhafazakârların eleştirilerine maruz kaldı; hatta ölüm tehditleri aldı

Cumhuriyetçiler de ara seçimlerde Kongre'nin kontrolunu ele geçirmeleri halinde Fauci'yi soruşturmakla tehdit etmişlerdi.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG