Erişilebilirlik

Altın Ayı İçin Yarışacak Filmler Açıklandı


69. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın ve yönetmen Emin Alper'in filmleri Altın Ayı ödülü için yarışacak.

Festival yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2004 yılında Berlin Film Festivali’nde "Duvara Karşı" adlı filmiyle Altın Ayı’yı kazanan Fatih Akın, bu kez ilk korku-gerilimi filmi "Altın Eldiven"le yarışıyor.

Söz konusu film, 1970’li yıllarda Hamburg’da dört kadını öldürerek seri cinayetler işleyen katil Fritz Honka’nın yaşamını anlatıyor.

Fatih Akın, kocası ve oğlu ırkçılar tarafından öldürülen bir Alman kadının yaşadıklarını işlediği "Paramparça" filmiyle, bu yıl başında Almanya adına yarıştığı Altın Küre’de, "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında ödül kazanmıştı.
Öte yandan Emin Alper'in yeni filmi "Kız Kardeşler", Türkiye’den Berlinale’nin ana yarışma bölümüne davet edilen 10. film oldu.

Alper, ilk filmi "Tepenin Ardı" ile 2012’de Berlin Film Festivali'nin Forum bölümünde Caligari Ödülü kazanmış, ikinci filmi "Abluka" ile de 2015’de Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışması'nda "Jüri Özel Ödülü" almıştı.
Türkiye, Almanya, Hollanda ve Yunanistan ortak yapımı "Kız Kardeşler", zengin ailelere evlatlık verilmiş üç kız kardeşin, farklı sebeplerle köylerine geri gönderilmesini ve kız kardeşlerin şehre dönmek için buradan kaçmaya çalışmalarını anlatıyor.

7-17 Şubat 2019'da yapılacak Berlinale'nin jüri başkanlığına, ünlü Fransız oyuncu Juliette Binoche seçildi. Binoche, 1997'de "İngiliz Hasta" filmindeki hemşire rolüyle "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Oscar ödülü ile Berlinale'de "En İyi Kadın Oyuncu" olarak Gümüş Ayı ödülüne layık görülmüştü.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG