Erişilebilirlik

Ağıralioğlu milliyetçi-muhafazakar çizgide Anahtar Parti’yi tanıttı: “Öcalan’la çözüm önerilemez”


Büyük Birlik Partisi (BBP) kökenli Yavuz Ağıralioğlu, milliyetçi-muhafazakar çizgide olacağını açıkladığı Anahtar Parti’yi gelecekte iktidar olmayı hedefleyen bir muhalefet partisi olarak tarif etti .
Büyük Birlik Partisi (BBP) kökenli Yavuz Ağıralioğlu, milliyetçi-muhafazakar çizgide olacağını açıkladığı Anahtar Parti’yi gelecekte iktidar olmayı hedefleyen bir muhalefet partisi olarak tarif etti .

Anahtar Parti (kısa adıyla A Parti) kurucu genel başkanı olan Yavuz Ağıralioğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan ile Kürt sorununun çözümünde adım atılabileceği yönündeki önerisine tepki gösterdi. Ağıralioğlu, “40 yıldır evlatlarımızın canını, milletimizin canını terörle katleden bu alçak cinayet şebekesinin değil başını, sevenlerini bile Meclis'e sokmayacağız” dedi.

İYİ Parti’den 31 Mart 2024’teki seçim sonrasında istifa eden Ağıralioğlu, parti kuruluş hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’de kamuoyu araştırmaları itibariyle yükselişte olduğu vurgulanan milliyetçilik çizgisinde kurduğu partisinin tanıtımında Ağıralioğlu, MHP başta olmak üzere mevcut milliyetçi-muhafazakar partilere sert eleştirileriyle yola çıktı.

MHP lideri Bahçeli, geçtiğimiz hafta İmralı Adası’nda hükümlü Öcalan’ın DEM Parti Grubu’na gelerek Meclis kürsüsünde PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunması önerisiyle gündeme gelmişti. Bahçeli’nin önerisine karşı olduklarını belirten Ağıralioğlu, CHP lideri Özgür Özel’in aynı gün “el yükseltiyorum” diyerek Kürtler’e eşit yurttaşlık hakkı sağlanması yönündeki sözlerini de eleştirdi.

Ağıralioğlu milliyetçi-muhafazakar çizgide Anahtar Parti’yi tanıttı: “Öcalan’la çözüm önerilemez”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

Ağıralioğlu, Bahçeli’nin Öcalan çıkışıyla ilgili, “Hiç kimse evlatlarımızın katilini Meclis'e davet edemez. ‘Devlet aklı' diye bir şey konuşuluyor bu cinnetin içinde. Bu konuşulan lafların önüne arkasına 'devlet aklı' diye bir şey ekleniyor. Devlet aklı diyenler de duysun. Bir şey eğer Türk milletinin devletinin aklıysa şehidi üzemez, yetimi sahipsiz bırakamaz. Eğer bir irade 'devlet aklı' diye takdim ediliyorsa, Türk milletinin, devletinin aklı diye evlatlarımızın katili Meclis'e davet ediliyor da Meclis boşa düşürülüyorsa, Meclis boşa düşerken Türk devleti boşa düşürülüyorsa, sanki terörle mücadelede başarısız olmuşuz da, terörü bitirmeye kudretimiz yetmiyormuş da evlatlarımızın katilinden medet umuyormuşuz gibi bir acziyete kimse sözcülük edemez” diye konuştu.

Devamında Ağıralioğlu, “Sayın Devlet Bahçeli böyle söyleyince Cumhuriyet'i kuran parti de 'el yükseltiyorum' diye mevzuya dahil oldu. Onlar da duysunlar; devlet kuran irade, devlet kurmuş partinin genel başkanı da duysun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröristlerle müzakere edebilen, teröristlerden medet umabilen, kendi vatandaşına vereceği hakkı çocuklarının katili üzerinden konuşabilen bir devlet değildir. Öcalan deyince Kürt demek Kürt'e hakarettir. Kürtler’in haklarına, Kürtler’in dertlerine, kırgınlıklarına, yorgunluklarına, ihmal edilmişliklerine, haklı haksız beklentilerine cümle kurmak için Öcalan'dan medet uman alçaktır” diye ekledi.

Sorunlara çözüm anahtarı iddiasıyla Türkiye’nin 157’nci partisi sahnede

Anahtar Parti, bugün partinin teşkilat başkanlığı görevini yürüttüğü açıklanan Ayhan Erel’in öncülüğündeki bir heyet tarafından gerekli kuruluş evrakları İçişleri Bakanlığı’na teslim edilerek resmen kuruldu. Erel, İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alıyordu.

Anahtar Parti (kısa adıyla A Parti) kurucu genel başkanı olan Yavuz Ağıralioğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan ile Kürt sorununun çözümünde adım atılabileceği yönündeki önerisine tepki gösterdi.
Anahtar Parti (kısa adıyla A Parti) kurucu genel başkanı olan Yavuz Ağıralioğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan ile Kürt sorununun çözümünde adım atılabileceği yönündeki önerisine tepki gösterdi.

Resmi evrakların teslimi sonrası Anahtar Parti, Yargıtay’ın siyasi partiler listesine göre, şu anda Türkiye’de faaliyette olan 157’nci siyasi parti oldu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’ndeki parti tanıtım toplantısında, “Millete bir Yavuz gerek”, “Yavuz Başkan, Başkan Yavuz” sloganları atılarak Ağıralioğlu karşılandı. Ülke genelinde yirmi kentte örgütlendiği açıklanan Anahtar Parti’nin kurucusu Özcan Eroğlu’nun dua okuduğu açılışın ardından ilk önce Kurucular Kurulu tanıtıldı.

Kurucular Kurulu’nda 162 isim yer aldı. Kurucular arasında İYİ Parti'den ayrılmış eski vekil Yavuz Ağıralioğlu'yla ilk andan itibaren birlikte parti hazırlığı yürüten eski vekil Ayhan Erel’in yanısıra eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı ile eski AK Parti Hatay Milletvekili Fuat Geçen göze çarptı. Geçen, parti teşkilatına yönelik yolsuzluklarla ilgili suçlamaları nedeniyle 2006'dan AK Parti'den ihraç edilmiş ve 2018’de İYİ Parti’ye katılmıştı.

Ağıralioğlu, sloganı “ortak akıl, ileri Türkiye” olan Anahtar Parti’nin adına nasıl karar verdiğini konuşması sonunda anlattı. Türkiye’de siyasi parti çokluğu yaşandığını anımsatan Ağıralioğlu, Türklük geleneğinde hak edilmiş ad alma geleneğini olduğunu ve partiye milletçe ad konulacağını söyledi.

Ağıralioğlu, “Bu uzun iktidar döneminde içi boşaltılmamış kavram olmadığına şahit oldum. İçi boşaltılmamış kelime, manası tüketilmemiş kavram kalmadı. Mukaddes pek çok kavramla bu gördüğünüz ve kalbinize yük ettiğiniz akıbeti bulduk biz. Adalet ve kalkınma ismiyle bulduk biz bu fakirliği. Cumhuriyet hakla buluşacaktı, ülke adaletle kalkınacaktı, memleket iyilikle doğrulacaktı. İsmi mukaddes, işi ismine yakışmaz sonuçlar gördü milletimiz, yoruldu. Kelime, kavram yorgunu olmuş memlekette, mukaddes kavramları tüketen 22 yıllık dönem sonunda biz de kendimizi yük etmeyelim milletimize. Alfabenin ilk harfinden yeniden başlayalım dedim. A harfi, Sultan Alparslan'la girdiğimiz Anadolu'nun A’sı. Atatürk ile mühürlediğimiz çelik ruhun, milletten başka irade kabul etmeyen adanmışlığın A’sı. Utanma Ar'ının A’sı. Milletin A planı, yaşamın A kalite partisi” açıklamasında bulundu.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

Forum

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG