Erişilebilirlik

ABD’den Türkiye’de üç şehirde rüzgar enerjisini desteklemek için kredi


DFC'nin açıklamasında, kredi finansmanının “rüzgar enerjisiyle dekarbonizasyonu desteklemesinin ve ülkenin enerjide bağımsızlığını arttırmasının” beklendiği ifade edildi
DFC'nin açıklamasında, kredi finansmanının “rüzgar enerjisiyle dekarbonizasyonu desteklemesinin ve ülkenin enerjide bağımsızlığını arttırmasının” beklendiği ifade edildi

ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşu (DFC) Perşembe günü Aydın, Balıkesir ve Çanakkale’de yeni kara üstü rüzgar enerjisi projelerinin finansmanı için 350 milyon dolarlık kredi vereceğini açıkladı.

DFC’nin açıklamasında, kuruluşun Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’ye (Enerjisa) verdiği kredinin, üç şehirde yılda yaklaşık 2,51 teravat-saatlik enerji üretmesi beklenen dokuz rüzgar enerjisi santralini geliştirme, inşa etme ve işletme faaliyetlerinde kullanılacağını belirtti.

Açıklamada, kredi finansmanının “rüzgar enerjisiyle dekarbonizasyonu desteklemesinin ve ülkenin enerjide bağımsızlığını arttırmasının” beklendiği ifade edildi.

DFC’nin CEO Yardımcısı Nisha Biswal, “Bu proje, DFC için bir kilometre taşı ve enerji geçişini hızlandırmak için bir model teşkil ediyor,” dedi. “DFC, enerji güvenliğini arttırmak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi daha da ileriye taşımak için Türkiye’de ve dünyada temiz enerji altyapısının büyümesine yön vermeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Enerjisa Üretim olarak yenilenebilir enerji dönüşümünde öncü olma hedefine doğru her adımı çevreye ve topluma dair sorumluluklarımızın bilinciyle atıyoruz” şeklinde konuştu. Zaimler, “Bu yatırımı üstlenmemiz, ülkemizin net sıfır emisyon vizyonuna ve Türkiye’nin enerji güvenliğini muhafaza etmeye önemli katkılarda bulunacak” dedi.

DFC, kredinin kuruluşun Türkiye’deki yatırım portfolyosunu temel aldığını vurguladı. DFC, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri de içeren küçük işletmelere finansal destek vermek ve deprem sonrası toparlanma çalışmalarını kolaylaştırmak adına 2023 yılında Şekerbank’a verilen 100 milyon dolarlık kredi verdiğini hatırlattı.

Açıklamada kuruluş, Türkiye’de küçük işletmelere verilen kredilerden enerji üretimine daha birçok konuda çeşitli projelere 1,6 milyar dolarlık yatırım yaptığını not etti.

Federal bir kuruluş olan DFC, gelişmekte olan dünya ülkelerinin karşı karşıya kaldığı kritik zorlukların çözümlerini finanse etmek için özel sektörle ortaklıklar kuruyor.

Forum

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG