Erişilebilirlik

ABD’nin Yaz Olimpiyatları takımında kadın sporcular dördüncü kez çoğunlukta


30 Haziran 2024 - ABD Olimpik Takımı elemelerinde Sydney McLaughlin rekor başarıyla birinci geldi
30 Haziran 2024 - ABD Olimpik Takımı elemelerinde Sydney McLaughlin rekor başarıyla birinci geldi

ABD Yaz Olimpiyatları’na dördüncü kez, erkeklerden çok kadınların yer aldığı bir kadro gönderiyor.

ABD Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi bu ay sonunda Paris'e gidecek 592 kişilik kadroyu Çarşamba günü açıkladı. Kadroda yaşları 16 ila 59 arasında değişen ve 46 eyaletin temsil edildiği 314 kadın ve 278 erkek sporcu yer alıyor.

Kadroda toplam 110 altın madalya kazanmış 66 Olimpiyat şampiyonu var. Basketbolcu Diana Taurasi ile biniciler Steffen Peters ve McLain Ward ise daha önce beş kez Olimpiyatlar’a katıldı.

Müsabakalar 24 Temmuz'da başlayacak ve 11 Ağustos'ta sona erecek.

Paris'teki açılış töreni ise 26 Temmuz'da gerçekleşecek ve sporcular teknelerde toplanarak Seine Nehri boyunca Eyfel Kulesi'ne doğru yelken açacak.

Medya verileri ve piyasa araştırması şirketi Nielsen’in veri analizi birimi Gracenote’nin tahminlerine göre, 37'si altın olmak üzere 123 madalyayla ABD takımı bu yılki Olimpiyatlar’da madalya sayısında listenin en üst sırasına oturabilir.


Takımın en genci 16, en yaşlısı 59 yaşında

Paris'e giden ekipin en gençleri yaşları 16 olan üç sporcu var. Bu sporcuların en genci, jimnastikçi Hezly Rivera. ABD takımının bu yılki en yaşlı sporcusu ise 59 yaşındaki binici Steffen Peters.

27 yaşındaki yüzücü Katie Ledecky, yedisi altın ve üçü gümüş olmak üzere 10 Olimpiyat madalyasıyla ABD Takımı’na liderlik ediyor.

Listede daha sonra yedişer madalya ile 27 yaşındaki jimnastikçi Simone Biles ve 27 yaşındaki yüzücü Caeleb Dressel ile birlikte altı madalyalı 29 yaşındaki yüzücü Ryan Murphy yer alıyor.


Eyaletlere göre dağılım

ABD eyaletlerine göre dağılımda California, 120 sporcuyla başı çekiyor. California’yı 42 sporcuyla Florida, 41 sporcuyla Teksas takip ediyor.

Ekipte, memleketleri yurtdışında olan üç sporcu var: yelkende Ian Barrows St. Thomas ABD Virgin Adaları'ndan; futbolda Maximilian Dietz Frankfurt, Almanya'dan ve su topunda Luca Cupido Santa Margherita Ligure, İtalya'dan.

Dört sporcu dördüncü kez Olimpiyat kadrosunda yer alıyor: Okçulukta Brady Ellison; eskrimde Gerek Meinhardt; yelkende Stu McNay ve atıcılıkta Vincent Hancock.

Paris'e giden 592 sporcunun yüzde 75'i üniversite düzeyinde yarışan sporcular. Tamamen üniversitede oynayan sporculardan oluşan 15 takım var. Bunlar kadın basketbol, erkek ve kadın 3x3 basketbol, plaj voleybolu, erkek ve kadın salon voleybolu, dalış, eskrim, kadın çim hokeyi, kadın rugby, modern pentatlon, erkek ve kadın su topu, kürek ve triatlon.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG