Biri Türk diğeri Yunanlı iki gencin yaşlı bir Almanı dövmesi ve Türk gencinin yurtdışı edilmesinin istenmesiyle alevlenen tartışmalar Almanya gündemini meşul etmeyi sürdürüyor.
Son olarak Münih Belediye Başkanlığı seçimleri için Birlik Partileri’nin adayının kenti Türkleri malzeme yapan afişlerle donatması Almanya’daki Türklerin tepkilerini yoğunlaştırıyor.
Başkent Berlin’den sonra, Almanya’nın en önemli ve nüfus açısından da ikinci büyük kenti Münih’te şu sıralar adım başına üzerinde ‘Şiddet yanlılarına acımak yok! Önemli olan Münih’tir!’ yazılı afişlere rastlanıyor.
Münih’deki dövme olayının video kayıtlarından alınmış görüntüleri seçim afişlerinde kullanan Belediye Başkan adayı CSU'lu politikacı Josef Schmid ‘Sıra size de gelebilir!’ sloganıyla oy avı yaparken, şu andaki Belediye Başkanı Sosyal Demokrat Parti’den Christian Ude afişleri, ‘siyasi kültürün en aşağılık şekli’ olarak nitelendirdi.
Öte yandan suç işleyen göçmen gençlere yönelik yeni önlemler alınması, yaptırımların ağırlaştırılması ve gençlerin ıslah edileceği kampların açılması yönündeki talep ve planlara, Türk lobisinin verdiği tepkiler devam ediyor.
Başbakan Merkel’in ‘gençleri kamplara alma’ modeline yeşil ışık yakmasından sonra, Merkel’in Birlik Partisi üyesi Türklerden de protesto sesleri yükselmeye başladı. Nitekim partinin Türk-Alman Forumu’nun başkanı Bülent Arslan, partisinin hata yaptığını belirtiyor ve kaygılarını dile getiriyor.
Ülkenin en çok satan bulvar gazetesinin haberlerinin de etkisiyle hedef haline gelen Almanyalı Türk gençleri ise, yaşanan sorunların sosyal ve ekonomik yönünü görmezden gelerek olayın etnik boyutunun öne çıkarılmasından ve genelleştirilmesinden şikayetçi. Gençler, dövme olayının kabul edilemez olduğunu belirtiyor, ancak bunun bütün Türk gençlerine maledilmesini art niyet olarak tanımlıyorlar.
Almanya gündeminde ‘Türk gençleri ve şiddet’ tartışması gerilimli bir şekilde ve hararetle devam ederken, Cumhurbaşkanı Horst Köhler’in konuyla ilgili sessizliği sürüyor. Almanya Türk Toplumu, geçen hafta Köhler’e bir mektup yazarak, konuya el koymasını, Türklerin ve diğer göçmenlerin seçim malzemesi yapılmasını durdurmasını talep etmişlerdi.