Hugh Pope Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan makalesinde, Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin, Türkiye-Avrupa ilişkilerine yeni bir darbe vurduğunu belirtiyor. Pope, Dink’in ölümünde, Türkiye’nin Ermeni sorunuyla yüzleşmemiş olmasının etkili olduğunu savunuyor:
"Türkiye’de bu yıl hem cumhurbaşkanlığı seçimleri hem de genel seçimler var. İslamcı AKP’nin karşısındaki en önemli rakip, aşırı milliyetçiler. Avrupa da, Türkiye’ye siyasi saygınlık sunacak bir durumda değil. Dolayısıyla Türkiye ile Avrupa arasındaki uçurum daha da derinleşecek. Kafa karışıklığı ve içe dönük bir milliyetçilik Türkiye’nin başına bela olmaya devam edecek. Ve bu sadece Ermeni sorunu için geçerli olmayacak. Dink’in ölümü, varlığını sürdüren bu olumsuz gelişmelerin bir sonucudur, nedeni değil."
New York Times Afganistan’da giderek yoğunlaşan Taleban saldırılarından dolayı Pakistan’ı suçluyor. Gazete, Pakistan’ın Taliban’a sığınma imkanı tanıdığını ve destek verdiğini öne sürüyor:
"Bu desteğin, son elli yıldır ülkenin en güçlü kurumu olan Pakistan ordusunun onayı olmadan gerçekleştiğine inanmak mümkün değil. Pakistan, en fazla Amerikan yardımı alan üçüncü ülke durumunda. Ancak 11 Eylül saldırılarından bu yana beş yıl geçmiş olmasına rağmen Bush yönetimi hala Taleban’a karşı Pakistan’ın aktif ve sürekli desteğini alabilmiş değil. Washington, Müşerref’ten, Pakistan ordusunun sınırı geçerek Amerikan askerlerini öldüren Taleban militanlarına verdiği desteği bir an önce kesmesini istemelidir."
Boston Globe Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili bir grup senatörün Irak’a ek asker gönderilmesini önlemek amacıyla hazırladığı tasarıyı, hiçbir uyarı ve eleştiriyi dikkate almayan Bush yönetimine karşı demokratik iradenin yansıması olarak yorumluyor:
"Kasım seçimleri ve son kamuoyu yoklamaları Amerikan halkının büyük bir kısmının Bush’un izlediği politikaya ve asker sayısının artırılmasına karşı olduğunu gösteriyor. Ayrıca hem emekli hem de muvazzaf bir çok subay, asker sayısını artırma kararına ve Amerikan askerlerinin hem Sünni hem de Şii milislere karşı mücadele ederek Irak'taki mezhep çatışmalarına dahil olmasına karşı çıktıklarını kamuoyu önünde defalarca ifade etti. Ancak Bush, izlediği yolu değiştirmesi ve Irak’a 21 bin ek asker göndermemesi yönündeki çağrılara kulak asmadı. Bush’un neredeyse monarşik yönetimlere özgü bu kayıtsızlığı, Senatonun bu hafta gündemine alacağı tasarıyı meşru kılıyor."
Christian Science Monitor Washington’da son dönemde küresel ısınmaya karşı alınacak önlemlerle ilgili tartışmaların yoğunlaştığını belirtiyor. Gazete, kamuoyunun alınacak önlemler konusunda yeterince bilinçli olmadığına da dikkat çekiyor:
"İklim değişikliğinin geleceğiyle ilgili bir çok bilinmeyen var. Ayrıca karbon emisyonunu önleyecek teknolojilerin nasıl bir gelişim izleyeceği de belirsiz. Belki de Kongrenin karbon emisyonlarını azaltmak için büyük teşvikler ve cezalar uygulanmasını önermesi gerekebilir. Ancak, Kongre panik içinde hareket etmemelidir. Kongrenin alacağı önlemlere kamuoyu yoklamaları veya abartılı yaklaşımlar değil, bilimsel bir bakış açısı yön vermelidir."