Erişilebilirlik

Bağdat'ta Patlama: 31 Kişi Öldü


Bağdat'ın, Şiilerin yaşadığı Sadr Kenti kesiminde patlayan bir bomba en az 31 kişinin ölümüne yolaçtı. Polis en az 24 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bugün (Cumartesi) girişilen saldırıda, bomba, bir yakıt tankeri yakınında patladı.

Bu arada Iraklı Sünniler için Ramazan ayı başladı. Şiilerin Ramazanı ise Pazar günü başlayacak.

Öte yandan Iraklı yetkililer, militan Ensar ül Sünna grubunun liderini tutukladıklarını açıkladı. Bu grup, çeşitli bombalı saldırılar ve kaçırdığı rehineleri başlarını keserek öldürme olaylarının sorumluluğunu üstlenmişti.

Amerikalı yetkililer de Dışişleri Bakanlığı adına müteahhit olarak çalışan bir Amerikan vatandaşının dün Basra'da roket saldırısıyla öldürüldüğünü açıkladı.

Bağdat'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı ise beşkentte güvenliği sağlamak için 3,000 Irak askerine daha ihtiyaç olduğunu söyledi. Bağdat'ta şu anda 15,000 Amerikan ve 9,000 Irak askeri görev yapıyor. Amerikalı Tümgeneral James Thurman, kenti direnişçilerden temizleme ve yeniden imar çalışmalarının iyi gittiğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Cuma günü yaptığı konuşmada Irak güçleri ülkede güvenliği sağlayacak duruma gelmedikçe, koalisyon güçlerinin geri çekilmesi için tarih belirlemelerinin sözkonusu olmadığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG