Erişilebilirlik

Schröder'den Erken Seçim Çağrısı


Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, erken genel seçim çağrısında bulundu. Schröder'in bu açıklaması Kuzey Ren-Westfalya eyaletinde yapılan seçimlerde, koalisyon hükümetinin ağır yenilgiye uğramasının ardından yapıldı..

Sandıklar kapandıktan sonra yapılan anketlerde, muhalefetteki Hıristiyan Demokratlar’ın Başbakan Gerhard Schröder liderliğindeki Sosyal Demokratlar’ı yedi puan farkla geride bırakarak, oyların yüzde 45’ini aldığı belirlendi.

Kesin resmi sonuçlar da anketleri doğrularsa Hıristiyan Demokratlar, koalisyon yoluyla eyalet parlamentosunun kontrolünü ele almış olacak. Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Westfalya, 39 yıldır Sosyal Demokratlar tarafından yönetiliyordu.

Bugünkü oylama, gelecek yıl yapılması planlanan federal parlamento seçimleri öncesinde, Schröder hükümeti için bir referandum niteliği taşıyordu.

Bugün ortaya çıkan sonuçların ardından, Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Lideri Franz Müntefering, Federal parlamento seçimlerinin bir yıl öne alınması çağrısında bulunmuştu.
XS
SM
MD
LG