Erişilebilirlik

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı C Grubu’ndaki ikinci maçını da kazandı: Gözler İtalya maçında


Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu’nda ikinci maçını da kazanan Filenin Sultanları, 4 Ağustos’ta İtalya’ya karşı oynayacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı şimdiden çeyrek finali garantiledi.
Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu’nda ikinci maçını da kazanan Filenin Sultanları, 4 Ağustos’ta İtalya’ya karşı oynayacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı şimdiden çeyrek finali garantiledi.

Olimpiyatlar’da madalya iddiasıyla yarışan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup ederek ikinci galibiyetini aldı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı C Grubu’ndaki ikinci maçını da kazandı: Gözler İtalya maçında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:55 0:00

Paris Sud Arena'da yapılan maçın birinci seti, Dominik Cumhuriyeti ekibinin savunma üstünlüğüyle başladı. “Filenin Sultanları” olarak bilinen takım setin ikinci yarısında savunmayı güçlendirmeye çalıştı ancak Dominik Cumhuriyeti seti 25-21 aldı.

İkinci sette daha güçlü bir savunma ile rakiplerinin karşısına çıkan milli voleybolcular, seti 25-18 önde bitirerek skoru eşitledi. Kadın milliler üçüncü seti 25-22, dördüncü seti de 25-15 önde tamamlayarak, Türk seyircinin tribün üstünlüğünü koruduğu maçı 3-1 kazandı.

C Grubu’nda karşılaştığı ikinci maçından da galibiyetle ayrılan kadın voleybol takımı, 4 Ağustos Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da, grubundaki son maçta, güçlü rakibi İtalya ile karşılaşacak.

Eda Erdem: “Güzel bir maç oldu”

Eda Erdem Dündar
Eda Erdem Dündar

A Milli Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Keyifli bir maç oldu bence. İlk sette çok fazla defans yapamadık çok geride kaldık. Oyuna ortak olamadık. Ama ikinci setten itibaren daha agresif çıktık sahaya ve ibre bizden yana döndü. Savunma alanında daha iyiydik, defansta sabırlı oynadık ve maça ortak olduk. Güzel bir maç vardı bugün. Herkes keyif aldı” dedi.

Eda Erdem, 4 Ağustos’ta C Grubu’nda oynayacakları son karşılaşma olan İtalya maçı hakkında da, “İtalya bana göre şu an en iyi voleybol oynayan takım. Çok akıllıca oynuyorlar, zor olacak bizim için. Biz de şu andan itibaren İtalya hazırlıklarına başlayacağız. Kazanmayı çok istiyoruz. Bu aşamada çeyrek final garantiledik. Ama İtalya maçını da kazanırsak harika olacak” diye konuştu.

“İtalya maçı için heyecanlıyız”

İlkin Aydın
İlkin Aydın

Maçın ardından soruları yanıtlayan smaçör İlkin Aydın, “İlk kez Olimpiyat maçına çıktım. Sahadaki heyecanım ve stresim çok yüksekti. Dominik Cumhuriyeti karşısında sergilediğimiz tavır ve oynadığımız oyundan dolayı bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Burada hiçbir maçı ortalama oynayarak kazanamazsınız, hepsinde iyi oynamanız gerekiyor. Bugün Dominik Cumhuriyeti de çok iyiydi. Ama ilk setin ardından oyunlarını çözüp çok iyi bir çıkış yakaladık. Yapamadığımız şeyleri ikinci sette sahaya koyduk ve böyle olunca maç da bize döndü" dedi.

Yerel saatle 09.00’da yapılan maça katılabilmek için sabah saat 05.00’te kalktıklarını dile getiren İlkin Aydın, “Sabah 5'te uyanıyoruz. Uzun süredir buranın hazırlığını yapıyorduk. Milletler Ligi'nden sonra antrenmanlara başladığımızdan bu yana sabahları erken kalkıyoruz. Sabah maça gelmenin çok keyifli olduğunu söyleyemem ama yine de bizi zorlayan bir şey yok. Biz buna fazlasıyla çalıştık” ifadelerini kullandı.

“İtalya maçı için çok heyecanlıyız” diyen Aydın, “Gerçekten karşılarında başarılı olmak istiyoruz. Ne olacağı belli olmuyor ama öngördüğüm tek şey keyifli bir maç olacağı. Buradaki atmosfer inanılmaz. Benim en iyi hissettiğim nokta buradaki seyirci. Sahada Türkiye'deymiş gibi hissediyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor” dedi.

Santarelli: “İtalya grubun en iyi takımı”

Danielle Santarelli
Danielle Santarelli

Voleybol takımı antrenörü Daniele Santarelli de, “Maça istediğim gibi başlamadık. Oyuncularım çok gergindi. Maçın başında istediğimiz oyunu oynayamadık ve bazı hatalar yaptık. Bir hafta öncesine kadar sakat üç oyuncumuzun ilk kez sahada olduğu bir karşılaşmaydı. Ama ikinci setten itibaren sergilediğimiz değişimden çok mutluyum. Gerçekten farklı bir biçimde oynamaya başladık ve sanırım üç güzel set oynadık” dedi.

Gazetecilerin, “Maç esnasında oyuncularınızla beraber oynuyor gibisiniz” sorusuna “Belki onlardan fazla oynuyorum” yanıtını veren Santarelli, İtalya ile 4 Ağustos’ta oynanacak maç için de “İtalya, grubun şu ana kadar en iyi oynayan takımı. Şimdi ilk oynadığımız maça göre daha rahatız. İtalya ile de rahat olmalıyız. İtalya umarım Hollanda’yı yener de grup birincisini bizim maçta belirleriz” diye konuştu.

Türk seyircisinin coşkusunun da “çok önemli” olduğunu vurgulayan Santarelli, “Her yerde Türk taraftarı görüyoruz. Japonya’da bile varlardı. Türkler her yerde. Kesinlikle onların desteği çok fark ediyor, çok yardımcı oluyor. Sanırım bu maçtan sonra daha çok taraftar gelir” diye konuştu.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol takımı C Grubu son maçını 4 Ağustos’da İtalya’ya karşı oynayacak. Ancak ilk iki maçı kazanmasının ardından takım, şimdiden çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG