Erişilebilirlik

Trump New York’taki dolandırıcılık davasında kefalet ödemesine yönelik yeni kısıtlamaları kabul etti


 Eski Başkan Donadl Trump'ın temyiz başvurusunu sürdürdüğü dolandırıcılık kararını engellemek için koyduğu 175 milyon dolarlık kefalet konusundaki anlaşmazlıklar Pazartesi günü çözüldü. Buna göre para nakit olarak korunacak.
Eski Başkan Donadl Trump'ın temyiz başvurusunu sürdürdüğü dolandırıcılık kararını engellemek için koyduğu 175 milyon dolarlık kefalet konusundaki anlaşmazlıklar Pazartesi günü çözüldü. Buna göre para nakit olarak korunacak.

Eski Başkan Donald Trump’ı temsil eden avukatlar, Pazartesi günü, New York'taki dolandırıcılık davasında 175 milyon dolarlık kefalete ek kısıtlamalar getirilmesini kabul etti. Böylece Trump, New York Eyalet Başsavcısı Letitia James’in paranın garantisi olmadığı yönündeki endişelerini giderdi.

Knight Specialty Insurance adlı sigorta şirketi tarafından verilen teminat, Trump'ın temyiz başvurusunun olumsuz sonuçlanması halinde New York Başsavcısı Letitia James tarafından kazanılan 454 milyon 200 bin dolarlık kararına uymasını güvence altına almayı amaçlıyor.

Trump'ın "sus payı" davasında savcılık ve savunma tarafı ilk konuşmalarını yaptı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:58 0:00

Yargıç Arthur Engoron, 5 Kasım seçimlerinde Başkan Joe Biden'ın karşısına çıkacak olan Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'ın, bankaları ve sigortacıları daha iyi koşullar sağlamaları için kandırmak amacıyla net servetini ve gayrimenkul varlıklarını hileli bir şekilde şişirdiğini tespit ettikten sonra cezayı vermişti.

Demokrat Partili Letitia James, Trump'ın teminat olarak verilen Charles Schwab hesabına hala erişimi olduğunu söyleyerek itirazda bulunmuştu.

Ancak Pazartesi günü, Trump ve Knight Specialty Insurance firmasının avukatları, fonların nakit olarak kalması ve menkul kıymetlerle takas edilmemesi konusunda anlaştı.

Ayrıca Knight Specialty Insurance’ın hesap üzerinde kontrole sahip olması, para çekmemesi ve paranın bir yere gitmediğinden emin olmak için James'e aylık hesap özeti vermesi konusunda da anlaşmaya varıldı.

Anlaşmaya, Yargıç Engoron'un teminatın güvenliğini sorgulamasının ardından varıldı.

Yargıç Engoron, Trump'ın avukatı Christopher Kise'ye "Anlaşma kelimesini kullanıp duruyorsunuz, ya anlaşmayı bozarlarsa?" diye sordu ve "Her şey iskambilden bir ev gibi görünüyor" dedi.

Knight Specialty Insurance’ın sahibi, Trump destekçisi milyarder Don Hankey.

Pazartesi günü erken saatlerde Trump, ‘sus payı’ davasının görüldüğü Manhattan Ceza Mahkemesi dışında kefalet ödemesini savundu.

"Nakit para koyduk ve rakam 175" diyen Trump, Başsavcı James’in şikayet etmemesi gerektiğini söyledi. "Teminat şirketi için sorun yok çünkü parayı ben koydum. Ortaya koyacak çok param var" ifadesini kullandı. Başsavcı James mahkeme belgelerinde hesabı hala Trump'a ait bir şirketin kontrol ettiğini ve Knight firmasının kendi mali düzenlemelerinin teminatı karşılamak için yetersiz göründüğünü savunmuştu.

Knight’ın sahibi Hankey, daha önce verdiği bir röportajda, Trump'tan düşük bir ücret talep ettiğini çünkü sorun çıkacağını tahmin etmediğini söylemişti.

Servetini yüksek faiz oranlı otomobil kredilerinden elde eden Hankey’nin bazı borç tahsilatı taktikleri, denetçilerin eleştirilerinin hedefi olmuştu. Forbes dergisine göre Hankey’nin serveti 7 milyar 400 milyon dolar değerinde.

Trump'ın başlangıçta temyize giderken kararın tamamı için bir teminat alması gerekiyordu. Ancak bir eyalet temyiz mahkemesi daha az miktarda bir teminat göndermesine izin verdi.

Forum

STÜDYO VOA

Biden’dan barışçı protesto ve hukukun üstünlüğü vurgusu – 2 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG