Erişilebilirlik

Özel'den Bahçeli’nin ittifak çağrısına ret: “Memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da Altılı Masa’nın diğer unsurlarının destek vermesi” çağrısını reddetti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da Altılı Masa’nın diğer unsurlarının destek vermesi” çağrısını reddetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yayınladığı yazılı açıklamada “AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da Altılı Masa’nın diğer unsurlarının desteği, Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisi” ifadelerine yer vermesi, Cumhur İttifakı’nın dağılabileceği yorumlarına neden oldu.

Ancak Bahçeli, açıklamasının son iki paragrafında yer verdiği sözlerle, partisinin ittifaktan ayrılma niyetinin olmadığını ortaya koydu.

MHP lideri, “Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek, TBMM’de kanun tekliflerine verilen desteğimiz aynen sürecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalnız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir” diyerek partisinin ittifaktan ayrılma niyeti olmadığını ortaya koydu.

Partinin ağır toplarından Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da “Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir” diyerek şu aşamada ittifaktan kopma durumu olmadığını ilan etti.

Özel’den “ittifak” fikrine ret: “Suç ortağını bize doğru itmesin”

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel’in “yumuşama ve normalleşme” çerçevesindeki iki görüşmesi sonrası Bahçeli’nin dile getirdiği, CHP’nin de içinde yer alacağı “geniş tabanlı ittifak” iddiası, parti içinde çeşitli düzeylerde tepkilere yol açtı.

VOA Türkçe’nin konuştuğu bir milletvekili, “Yerel seçim mağlubiyetinin kırkı çıkmadan biz yenilmiş bir iktidara neden koltuk çıkmaya çalışıyoruz, siyasi davaları siyasi pazarlıklarla mı çözeceğiz? Biz ekonomik krizin parçası mı olmak istiyoruz ki birtakım çözüm önerileri paylaşıyoruz, ricacı oluyoruz” sözleriyle eleştirilerini ifade etti.

Bugün İstanbul’da Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı’na katılan CHP Genel Başkanı, yanında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu halde gazetecilere yaptığı açıklamada bir çeşit “koalisyon” olarak algılanan “ittifak” çağrılarına kapıları kapattı.

Özgür Özel, “Öyle bize kimse ittifak filan önermesin, çünkü bugünün sorumluları bugünün sorumluluğunu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Ya çözsünler ya da bıraksınlar biz çözeriz” dedi.

Özel: “Bahçeli eğer ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir”

CHP lideri Cumhur İttifakı’na katılma önerisini reddederken biraz da ironik bir şekilde MHP’yi kendi ittifak saflarına davet etti.

Özel, “Biz son seçime bir siyasi partiyle ittifak yaparak girmedik ve tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. O yüzden de ittifak ortağımız olmadığı için de kavga edecek kimse yok yanımızda. Kimseyle tartışmamız, gerginliğimiz yok. Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var. O yüzden bir metinde hem bir kopuş hem bir sadakat hem bir bağlılık hem bir sitem hem bir umut hem bir tehdit barındırmış. Bunların hiçbiriyle meşgul değiliz. Çünkü şöyle bir yaklaşım var, Bahçeli eğer ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı” diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten CHP liderine “Yakışıksız açıklama, siyasi saldırganlık” yanıtı

CHP Genel Başkanı’nın AK Parti için “suç ortağı” tanımlamasına yapmasına iktidar partisinin sözcüsü Ömer Çelik’ten hızlı yanıt geldi.

X hesabından açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, “Sayın Özel’in Cumhur İttifakı bileşenlerine ‘suç ortağı’ demesi ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlıktır. Cumhur İttifakı güçlü bir birliktelikle yoluna devam etmektedir ve her türlü saldırganlığa siyaset ve hukuk zemininde cevap verecek güçtedir. Sayın Özel’in Cumhurbaşkanımızın iade-i ziyareti sonrasında bu şekilde yakışıksız bir açıklama yapmasını, yürüttüğü siyasete dönük olarak CHP içinde meydana gelen rahatsızlıkları giderme çabası olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel: “MHP yöneticileri Yalçın ve Yönter normalleşmeden çok korkuyor, MHP’nin saygın üyeleri onlardan yaka silkiyor”

Türkiye siyasetinde son günlerde yaşanan hareketli trafik ve polemiklerin bugünkü kısmı bununla da sınırlı kalmadı.

Erdoğan’la görüşmesi öncesi 2022’nin son günlerinde öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüşen ve konunun gündemden düşmesine izin vermeyen CHP liderine MHP içinden en sert tepki genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’den geldi.

Bugün bu konu hakkındaki soruları da yanıtlayan Özgür Özel, “Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter arasında bir fark yok. İkisi aynı yapıda, aynı korkuda aynı telaştalar. Normalleşmeden çok korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye’de kimse başkentin orta yerinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın cenazesini sahipsiz bırakmaz. Biz Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için tavır koyuyoruz, eşi ve çocuklarına da bütün ülkenin vicdanlı insanlarıyla sahip çıkıyoruz. Sinan Ateş için bir taziye tweeti bile atmayanların bu saldırgan tweetlerinin milletin gönlünde hiç yeri yoktur. Onlarla aynı seviyeye inersek, çıkarken vurgun yeriz. O yüzden onları o seviyede bırakalım. MHP çok saygın üyelerden oluşan bir parti, onların onlardan yaka silktiğini biliyorum” dedi.

Semih Yalçın: “Bize sataşıp yerel seçimlerin rüzgârında ötelenen parti içi kavgalarının üstünü örtemezsin, hodri meydan Özgür Efendi”

CHP liderinin sözlerine MHP’nin iki yöneticisi derhal cevap verdi.

Genel başkan yardımcılarından Semih Yalçın, “Siyasi parti genel başkanı gibi değil de, padişahtan kelle isteyen Celali elebaşı, bir sergerde gibi davranıyorsun. Sahte kabadayılıkla bizi ürküteceğini sanıyorsan aldanıyorsun. Bizden adamakıllı korkuyor, tırsıyorsun. MHP’nin iç işlerine karışma hadsizliğin de cabası. Bize sataşıp bizimle uğraşarak yerel seçimlerin rüzgârında ötelenen parti içi kavgalarının üstünü örtemezsin. Senin partinde öyle tipler var ki gıdım gıdım altını oyarlar. Sonra bir bakmışsın ki koltuk altından gidivermiş. Haddini bilmeden bize saldırmaya devam edersen, sana kemali memnuniyetle haddini bildirmekten çekinmeyiz. Hodri meydan, Özgür Efendi” dedi.

İzzet Ulvi Yönter: “İspat bekliyoruz Özgür, ispat, bize yönelik iddialarını ispat etmezsen namertsin”

MHP AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de CHP liderinin kendilerine dönük “MHP çok saygın üyelerden oluşan bir parti, onların onlardan yaka silktiğini biliyorum” şeklindeki iddiasını ispatlamaya davet etti.

Yönter, X hesabında, “Laf söyledi bal kabağı, koy tabağa ye sabaha. Yüzü sanki kösele derisi, ne desek nafile. Zira gafile kelam nafile kelam. Özgür, anormal zihniyetini normalleşme diye yutturmaya kalkışman komedi. Bizim korkumuz olmaz, korkan senin gibi olsun! Bizi kiminle konuştun veya konuşuyorsun bilemem, ama güvenme işbirlikçi ve kripto dostlarına saman doldururlar kirli postun. İspat bekliyoruz Özgür, ispat. Bize yönelik iddialarını ispat etmezsen namertsin” yazdı.

Forum

STÜDYO VOA

Amerikalı savcıdan Cihantimur için “kaçma riski” açıklaması – 26 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG