Erişilebilirlik

Özel: “Eğitimde tarikatlar ve cemaatlar kavgası var”


Türkiye’nin “orta gelir, orta eğitim ve orta demokrasi tuzağı” içinde olduğunu dile getiren Özel, orta gelir tuzağından kurtulmak için katma değeri yüksek ürünler üretecek, tasarlayacak kuşaklara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Türkiye’nin “orta gelir, orta eğitim ve orta demokrasi tuzağı” içinde olduğunu dile getiren Özel, orta gelir tuzağından kurtulmak için katma değeri yüksek ürünler üretecek, tasarlayacak kuşaklara ihtiyaç olduğunu söyledi.

CHP, Anıtpark’ta eğitim gündemiyle 24 saatlik serbest kürsü eylemi gerçekleştiriyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti’nin “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlığıyla hayata geçirdiği eğitim programı için “Trakya’ya ve Anadolu’ya yayılmak isteyen tarikatlar ve cemaatler kavgası var” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Valiliği’nin TBMM Çankaya Kapısı yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nı yasaklı alan hale getirmesi nedeniyle, CHP’nin “Eğitim Maratonu” etkinliği, Anıtpark’a taşındı.

18 Temmuz, Perşembe sabahı başlayan etkinlikte 100'den fazla eğitimci ve sivil toplum temsilcisinin kürsüde konuşma yapması bekleniyor.

Konuşmalarda, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', eğitim ortamlarının niteliği, öğretmenlerin durumu, eğitim ekonomisi, çocuk hakları ve sınav odaklı eğitim ve ölçme değerlendirme konuları dahil 21 ana başlık ele alınacak.

Özel: “Eğitimde tarikatlar ve cemaatlar kavgası var”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın girişimiyle, Anıtpark’ta 24 saatlik serbest kürsü kuruldu. Burada gün boyunca eğitim sendikaları, eğitimciler, uzmanlar söz alarak “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim programı ile 1 Ekim’de yeni yasama yılında görüşülmesine devam edilecek Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

Serbest kürsüde ilk sözü alan CHP lideri Özel ise, İçişleri Bakanlığı ile Ankara Valiliği’nin millet iradesini temsil eden TBMM önünde millete eylem yasağı getirdiğini söyledi.

Özel, “Şu zihniyeti görmek lazım ki; bu kadar barışçıl, bu kadar bilimsel, bu kadar çözüm öneren bir eylemliliği, bir etkinliği dahi devletin polisine kanunsuz emirler vererek engellemeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bahane ise ‘Dün oraya hayvanseverler geldi, burayı ele geçirecekler, size açarsak onlar da kalır’. Kalsın zaten! Sen Meclis’e hayvanları katledecek, öldürecek, zehirleyecek bir düzenlemeyi getir, buna isyan edenler Milli Egemenlik Parkı'nı hayvanseverler ele geçirmesin. Milli egemenlik demek milletin dediğinin olması demektir. Bir kişinin, bir zümrenin, bir partinin dediğinin, o partinin korktuğunun söylenilmemesine zaten milli egemenlik demiyoruz, diktatörlük diyoruz, tek adam rejimi diyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eğitim maratonuna katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eğitim maratonuna katıldı.

Türkiye’nin “orta gelir, orta eğitim ve orta demokrasi tuzağı” içinde olduğunu dile getiren Özel, orta gelir tuzağından kurtulmak için katma değeri yüksek ürünler üretecek, tasarlayacak kuşaklara ihtiyaç olduğunu söyledi. Özel, “Bugün siz bütün öğrencileri kendi tercihlerine göre planlamadan, ölçmeden, doğru yönlendirmeden 14 yaşındayken karar vermezseniz, Devlet Planlama Teşkilatınız, Sanayi Bakanlığınız ve Milli Eğitim Bakanlığınız birbirleriyle konuşan politikalar üretmiyorsa, 24 yaşında işsiz genciniz olur” dedi.

Bunun yanısıra AK Parti’nin ülkeyi “orta demokrasi” tuzağına düşürdüğünü de söyleyen Özel, "Milli eğitimin sorunlarının konuşulmasını, hayvan hakları protestosundan korkup Ankara’nın başka bir köşesine yollayacak akıl devlete egemen oluyorsa orada bir orta demokrasi tuzağı var” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Anıtpark’ta düzenlenen Eğitim Maratonu’nun açılışında konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Anıtpark’ta düzenlenen Eğitim Maratonu’nun açılışında konuştu.

İmamoğlu: “Gençlerimizin geleceğini karartacak adımlara izin vermeyeceğiz”

CHP’nin Eğitim Maratonu etkinliğinde en renkli dakikalar ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun akşamüstü alana gelişiyle yaşandı. Konuşması sırasında kendisine sarılarak sevgi gösterisinde bulunan çocuk üzerine şaşkınlık yaşayan İmamoğlu, çocuğa sarılarak, “En güzel hediye, Allah yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

İBB olarak yüzbin öğrenciye 15’er bin lira burs vermeyi öngördüklerini açıklayan İmamoğlu, “Siyasi beka adına insanların hayatlarına dayatmacı bir şekilde, bilimden uzak bir şekilde, eğitimden başka her şeye benzeyen bu uygulamalar neden olmuştur. Okullara gidiyoruz, veli ve öğretmenlerin mutsuzluğuna tanık oluyoruz. Gençlerimizin geleceğini karartacak adımlara izin vermemekle yükümlüyüz. İktidara geldiğimizde bu işi eğitimcilere bırakacağız” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eğitime katkı faaliyetleri hakkında “2019 yılında pandemi gerekçesiyle online eğitime geçilmesine rağmen interneti olmayan köylerimiz vardı. Bu süreçte 933 köye internet hizmeti götürdük. Ankara’da 60 bin ortaöğretim öğrencisi okula ücretsiz gidip geliyor. Yine Ankara’da okuyan bütün öğrencilerin aylık 240 lira otobüslere ücretsiz binme hakları vardır. Şu an 15 bin öğrenciye her gün 25 lira harcayabilecekleri şekilde başkent kartlarına para yatırıyoruz ve yıllık 240 bin öğrenciye düzenli kırtasiye yardımı yapıyoruz” diye konuştu.

Maratona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG