Erişilebilirlik

Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasını MHP ve Ülkü Ocakları’ndan uzak tutmaya çalışıyor: “Alçakların en alçağı kampanya”


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması öncesi partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması öncesi partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı.

2022 yılının son günlerinde öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasının ilk duruşması 1 Temmuz’da başlayacak.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılaması yapılacak dava kapsamında 22 tutuklu sanık bulunuyor.

Sanıklar arasında silahlı saldırıyı düzenleyen Eray Özyağcı ve eylemi organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep’in dışında, Ülkü Ocakları’nın genel merkez yöneticileri Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel ile birlikte MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve 2015 yılındaki seçimlerde MHP’den İstanbul milletvekili adayı olan Avukat Serdar Öktem’in tutuklanması, cinayetle MHP ve Ülkü Ocakları arasında bir bağ olduğu iddialarını gündemden düşürmüyor.

Oturarak konuşan Bahçeli, partisinin Ateş cinayetiyle ilişkilendirilmesine tepkili: “Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız”

Bu iddiaları bugüne kadar reddeden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması öncesi partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı ve sandalyede oturarak da olsa konuşmasını yaptı.

MHP lideri, Sinan Ateş cinayeti davasını MHP ve Ülkü Ocakları’ndan uzak tutmaya çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

MHP lideri, “Alçakların en alçağı bir kampanya devamlı ilerleyiş kaydetmektedir. 1 Temmuz’da başlayacak sözkonusu davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında hiç kimse orada bulunmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağ ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara, bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim, ya bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım. Pensilvanya hukukunun değil Türkiye Cumhuriyeti hukukunun geçerli olduğunu müştereken ve açıklıkla göreceğiz. Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” dedi.

Bahçeli’den Özgür Özel’in eleştirdiği Yönter ve Yalçın’a destek: “O iki kişi benim can beraberi ülküdaşlarım”

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili değerlendirmeleri nedeniyle CHP lideri Özgür Özel’e Ziya Paşa’nın çok bilinen beyiti “En ummadığın senin içyüzünü keşfeder/Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın?” diye seslenen Bahçeli, Özel’le polemiğe giren MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’a da sahip çıktı.

MHP lideri, “Kalkmışlar, sabah akşam Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Ülkü Ocakları’nı asıp kesiyorlar, manipülasyon dümenini çeviriyorlar. Kiralık gazeteler, iç işgal cephesine ekranlık yapan başta Halk TV olmak üzere bazı televizyon kanalları, MHP’yle yatıp MHP’yle kalkıyorlar. CHP’nin başkanı da ikide bir kale duvarlarımızı taşa tutuyor, olmayan siyasi aklının dibindeki tortuları ortalığa saçıyor. Bu şahsın ‘o iki kişi’ diyerek sistematik ve plan dahilinde suçlayıp saldırdığı değerli arkadaşlarım, benim can beraberi ülküdaşlarımdır ve partimizin saygın isimleridir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, bu sözlerin ardından danışmanı Metin Pusat’ın sosyal medya hesabından yayınladığı ve kendisini Semih Yalçın’la birlikte MHP lideri Bahçeli’ye silah sunarken gösteren fotoğrafı paylaştı.

“MHP iftirayla temellenmiş sabotajla içine kapanırsa, Cumhur İttifakı duvara toslayıp dağılırsa…”

Konuşmasında cinayetle partisi ve Ülkü Ocakları arasında bağ kuranları, “Riyakâr demokratlar, şaibeli devrimciler, tatlı su kurnazı eski tüfekler, yalancı hürriyetperverler, yozlaşmış elitler, krizsever siyasetçiler, karanlık odaklar, dış bağlantılı maşalar, partimiz, ittifakımız ve ülkemiz aleyhine psikolojik harp tekniklerine başvuran kansızlar” olarak niteleyen MHP lideri, “Dalımızı kırmak için sıraya girenler sakın ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı zorlamasınlar, köklerini kurutmak bizim için an meselesidir” ifadelerini de kullandı.

Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi şayet iftirayla temellenmiş ağır sabotaj ve suçlamalarla zaafa uğrayıp içine kapanırsa, hatta siyaset dışı arayışlara saparsa, Cumhur İttifakı duvara toslayıp dağılırsa emperyalizmin tetikçileri, dışarıdan güdümlü işbirlikçiler biliniz ki bayram edeceklerdir” sözleriyle de mahkemeye ve AK Parti’ye dolaylı mesaj göndermiş oldu.

Bahçeli rahatsızlandı, Özel acil şifalar diledi

Toplantı sonrası MHP liderinin tansiyon sorunu nedeniyle rahatsızlık yaşadığı, ancak sonrasında toparlandığı belirtildi.

Bu gelişmelerden sonra partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasında MHP’ye ilişkin eleştiriler içeren kısımlara yer vermedi.

Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, “Sayın Devlet Bahçeli rahatsızlanmış, çok üzüldüm. MHP ile ilgili konuşmayı o yüzden atladık. Kendisine acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP lideri, 1 Temmuz’daki duruşmaya katılacak.

Ayşe Ateş’den “üç beş çapulcu” paylaşımı

Dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüşen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Bahçeli’nin grup konuşmasından sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın “Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” paylaşımı üzerine yorum yaptı.

Ayşe Ateş, “Davamızı ‘üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız’ diyerek işaret edilen ‘üç beş çapulcu’ aşağıdaki isimler olsa gerek. Çünkü 1 Temmuz günü Sincan’da Sinan Ateş suikastine ilişkin siyasi cinayet davasında yargılanacak olanlar bunlar” diyerek, davanın sanıkları Tolgahan Demirbaş, Serdar Öktem ve Emre Yüksel’i Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP’nin eski Mersin milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gösteren fotoğrafları yayınladı.

Ayşe Ateş yaptığı bir başka paylaşımda da “MHP, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in katline ilişkin görülecek olan siyasi cinayet davasına avukatları düzeyinde katılacakmış. Peki, neden? Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O halde ne işiniz var Sincan’da?” şeklinde sorular yöneltti.

Forum

STÜDYO VOA

Biden ve Trump yeniden karşı karşıya – 27 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:57 0:00
XS
SM
MD
LG