Erişilebilirlik

İsrail Gazze'yi vurdu: En az 42 can kaybı


Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlendi.
Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlendi.

Gazze’de yönetimde bulunan Hamas’ın siyasi kanadından yetkililer yaptıkları açıklamada, İsrail'in Cumartesi günü Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 42 kişinin öldüğünü söyledi.

Hamas yetkilileri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sekiz tarihi mülteci kampından biri olan El-Şati'deki evlere düzenlediği saldırıda 24 kişinin, El-Tuffah mahallesindeki evlere düzenlenen saldırıda da 18 Filistinli'nin öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da, “Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait savaş uçakları Gazze’de Hamas’ın askeri kanadına ait iki tesisi vurdu” denildi.

Açıklamada saldırıya ilişkin daha sonra detaylı bilgi paylaşımı yapılacağı ifade edildi.

Hamas’ın askeri kanadı, İsrail’in Hamas askeri tesislerini vurduğu iddiasına yönelik olarak henüz herhangi yorumda bulunmadı.

Saldırıya ilişkin açıklamada saldırıların sivil halkı hedef aldığı belirtildi ve "İşgal ve onun Nazi liderleri halkımıza karşı işledikleri ihlallerin bedelini ödeyeceklerdir" denildi.

Hava saldırıları çok sayıda can kaybına neden oldu.
Hava saldırıları çok sayıda can kaybına neden oldu.

Reuters haber ajansının bölgeden elde ettiği görüntülerde, onlarca Filistinli'nin yıkılan evlerin arasında yakınlarını aramak için koşuşturduğu görülüyor. Görüntülerde, enkaza dönmüş evler, yıkılmış duvarlar ve Şati mülteci kampındaki sokakları dolduran enkaz ve toz görülüyor.

Bölge sakinleri İsrail tanklarının son günlerde Refah'ın batı ve kuzey bölgelerine yönelik saldırılarını arttırdığını söylüyor. Cumartesi günü İsrail güçleri, birçok bölgeyi havadan ve karadan bombalayarak insani yardım bölgesi olarak tanımlanan bölgelerde yaşayan çok sayıda aileyi kuzeye doğru göç etmeye zorladı.

İsrail ordusu, Refah'ta "hassas, istihbarata dayalı" hedefli operasyonlara devam ettiğini, birçok Filistinli silahlı kişiyi öldürdüğünü ve askeri altyapıyı dağıttığını iddia etti.

Cuma günü Gazze Sağlık Bakanlığı Refah'ın batısındaki saldırılarda en az 25 Filistinli'nin öldüğünü ve 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Bölge halkı da bir tank mermisinin yerinden edilmiş ailelerin barındığı bir çadıra isabet ettiğini söyledi.

İsrail ordusu da olayın inceleme altında olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Yürütülen ilk soruşturma, El-Mevasi'deki İnsani Alan'da ordu tarafından bir saldırı gerçekleştirildiğine dair herhangi bir belirti olmadığını gösteriyor" denildi.

Forum

STÜDYO VOA

Biden ve Trump yeniden karşı karşıya – 27 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:57 0:00
XS
SM
MD
LG