Erişilebilirlik

Hunter Biden, Los Angeles’taki vergi kaçırma davasında suçsuz olduğu beyanını değiştirmeyi planlıyor


Hunter Biden, hakkındaki silah suçlamalarından mahkum olmasından sadece birkaç ay sonra, federal vergi davasının jüri seçiminin ilk günü için Perşembe günü Los Angeles’ta mahkemeye geldi.
Hunter Biden, hakkındaki silah suçlamalarından mahkum olmasından sadece birkaç ay sonra, federal vergi davasının jüri seçiminin ilk günü için Perşembe günü Los Angeles’ta mahkemeye geldi.

Başkan Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın avukatı federal vergi kaçırma davasında Perşembe günü jüri seçiminin başlayacağı sırada yaptığı açıklamada, müvekkilinin davada suçsuz olduğu yönündeki savunmasını değiştirmeyi planladığını söyledi.

Avukat Abbe Lowell, ayrı bir davada silah suçlamalarından mahkum edilmesinden sadece birkaç ay sonra Hunter Biden'ın, vergi kaçırma davasında daha önceki savunmasını değiştirmeyi planladığını açıkladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Hunter Biden, hakkındaki silah suçlamalarından mahkum olmasından sadece birkaç ay sonra, federal vergi davasının jüri seçiminin ilk günü için Perşembe günü Los Angeles’ta mahkemeye geldi.

Davada Hunter Biden, yabancı ticari kuruluşlardan milyonlarca dolar kazanç elde ederken en az 1 milyon 400 bin dolar vergi ödemekten kaçınmak için dört yıllık bir plan yapmakla suçlanıyor. Haziran ayında Delaware eyaletindeki mahkemede jürinin 2018’de silah satın almak için doldurması gereken federal formda yalan beyanda bulunmaktan mahkum ettiği Hunter Biden, olası hapis cezasıyla karşı karşıya.

Hunter Biden mahkeme salonuna eşi Melissa Cohen Biden ile el ele tutuşarak, Gizli Servis ajanlarının koruması altında girdi. 2016-2019 yılları arasındaki vergi beyanlarıyla ilgili suçlamaları kabul etmeyen Hunter Biden'ın avukatları, kısmen alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelesi nedeniyle “kasten” ya da yasaları çiğneme niyetiyle hareket etmediğini savunacaklarını belirtmişti.

Eski Başkan Donald Trump tarafından atanan ABD Bölge Yargıcı Mark Scarsi, Hunter Biden'ın ailesi, arkadaşları ve avukatlarının uyuşturucu bağımlılığına yol açtığını söylediği travmatik olaylar hakkında jüri üyelerinin duymasına izin verilecek öğelere bazı kısıtlamalar getirdi.

Yargıç, avukatların Hunter'ın madde bağımlılığıyla mücadelesini, 2015 yılında kardeşi Beau Biden'ın kanserden ölümü ya da henüz küçük bir çocukken annesi ve kız kardeşinin öldüğü trafik kazasıyla ilişkilendirmesini yasakladı. Yargıç ayrıca savunmanın, bağımlılık konusunda bir uzmanın ifade vermesi planını da kabul etmedi.

İddianamede Hunter Biden'ın vergi yasasını çiğneyerek lüks içinde yaşadığı, parasını striptizciler ve lüks otellere, “kısacası vergileri dışında her şeye” harcadığı iddia ediliyor.

Hunter Biden'ın avukatları Yargıç Scarsi'den savcıların, striptizcilere veya pornografik web sitelerine yapılan ödemeler gibi “itibar suikastı” anlamına geldiğini belirttikleri harcamalarının ayrıntılarını öne çıkarmasını sınırlamasını istemişti. Yargıç mahkeme belgelerinde, müstehcen olabilecek kanıtların sunumu üzerinde “sıkı kontrol” sağlayacağını kaydetti.

Bu arada savcılar, Hunter Biden'ın yabancı ülkelerdeki iş ilişkileriyle ilgili daha fazla ayrıntı sunabilir. Cumhuriyetçiler’in Biden ailesine yönelik soruşturmalarının merkezinde bu iş ilişkileri bulunuyor.

Özel yetkili savcının ekibi, Joe Biden başkan yardımcısıyken “ABD hükümet politikasını etkilemeye” çalıştığını söyledikleri Hunter Biden'ın Romanyalı bir işadamı için yaptığı çalışmaları jüri üyelerine anlatmak istediğini söyledi.

Savunma makamı savcıları, Hunter Biden'ın Romanyalı işadamı için yaptığı çalışmalarla ilgili ayrıntıları mahkeme belgelerinde yayınlayarak medyada yer almak ve jüri havuzunu lekelemekle suçladı.

Yargıç, bir grup muhtemel jüri üyesine, siyasi görüşleri ve dava hakkındaki bilgilerinin tarafsız olmalarını engelleyip engellemeyeceği dagil jüride görev alıp alamayacaklarını belirlemek için bir dizi soru soracak.

Potansiyel jüri üyelerine kendi aileleri ve madde bağımlılığıyla ilgili kişisel geçmişlerinin yanı sıra vergi sorunları ve ABD Vergi Dairesi (IRS) ile geçmişteki ilişkileri hakkında sorular sorulması bekleniyor. Başkan Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesine rağmen, siyasi nedenlerle suç duyurusunda bulunulabileceğine inanıp inanmadıklarına dair sorular da gündeme gelebilir.

Delaware'deki mahkumiyetinde alacağı cezanın kararı 13 Kasım'da verilecek olan Hunter Biden 25 yıla kadar hapis cezası alabilir. Ancak ilk kez suç işleyen biri olarak çok daha az ceza alması ya da tamamen hapse girmemesi muhtemel.

Forum

STÜDYO VOA

Trump’a ikinci suikast girişimi – 16 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG