Erişilebilirlik

Dağıstan’da sinagog ve kilise saldırıları


Dağıstan'ın Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde dün bir polis noktasına, sinagoga ve iki kiliseye silahlı saldırılar düzenlendi.
Dağıstan'ın Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde dün bir polis noktasına, sinagoga ve iki kiliseye silahlı saldırılar düzenlendi.

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde iki farklı şehirde dün eş zamanlı silahlı saldırılar düzenlendi. Rusya Soruşturma Komitesi'nin çoğu polis 20 kişinin öldüğünü bildirdiği saldırılar sonucu bölgede üç günlük yas ilan edildi. Dağıstan Sağlık Bakanlığı, 46 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Pazartesi günü Derbent'te saldırıya uğrayan sinagog ve kiliseyi ziyaret eden Dağıstan Bölge Başkanı Sergey Melikov, "Bu Dağıstan ve tüm ülke için trajedi dolu bir gün. Bu, birliğimizi parçalamaya yönelik bir girişim" dedi.

Melikov, saldırının planlanmasında yabancı güçlerin de rol aldığını söyledi ancak ayrıntı vermedi.

Saldırıları üstlenen olmazken, Sergey Melikov saldırganların kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığını belirterek, ölenler arasında 40 yılı aşkın süredir Derbent'te görev yapan 66 yaşındaki Ortodoks rahip Nikolai Kotelnikov'un da bulunduğunu söyledi.

Rus Ortodoks Kilisesi sözcüsü Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, rahip Kotelnikov'un "vahşice öldürüldüğünü" söyledi.

Rusya’nın Interfax haber ajansı da saldırılarda en az 15 polis memurunun öldüğünü bildirdi.

Yeryüzünde sürekli yerleşim bulunan en eski şehirlerden biri olan ve bir Yahudi topluluğuna evsahipliği yapan Derbent, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Saldırılar, IŞİD’in Moskova yakınlarındaki bir konser salonuna düzenlediği ve 145 kişinin öldüğü saldırıdan üç ay sonra meydana geldi.

Rusya Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklamada, saldırıların terör eylemi olarak değerlendirildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı dünkü yazılı açıklamasında, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Forum

STÜDYO VOA

Biden mı Trump mı? - 28 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG